fredag 5 augusti 2011

Recept X 4

Tänkte dela med mig av lite recept som jag testat på sistone:

Först ut är en god pastagratäng som jag gjorde igår. Den var väldigt enkel att göra eftesom man inte kokar pastan innan man ställer in gratängen i ugnen. Denna kommer jag att göra flera gånger.Vitlöksdoftande fläskfilé Denna var otroligt god och så lätt att göra, så denna kommer att bli min nya favorit. Till serverade jag potatisklyftor.
Flämtande uttern. Roligt namn på en rätt, jag undrar vad som ligger bakom namnet. Rätten var i alla fall väldigt god med lite hetta. Kyckling går alltid hem hos barnen, så även denna gång.
Potatischipslåda med fläskfilé En enkel allt-i-ett gratäng. Dock inte nyttig på något sätt, men ack så god! Det blir en fantastiskt god kryddning på rätten tack vare chipsen.


Alla recept och bilder är från kokaihop.se. Jag gillar den sidan skarpt då jag har den som app i telefonen och det är lätt att leta reda på ett recept som man har ingridienser till och laga något utifrån det man har hemma. Appen har även en bra funktion i form av en inköpslista som använts flitigt.

Ikväll blir det dock maken som lagar middag eftersom jag ska träffa goda vänner för en måltid i Umeå. Det ska bli fantastiskt roligt och jag har sett fram emot denna kväll länge, ända sedan sist vi sågs.

Sköt om er!
Kram G

tisdag 2 augusti 2011

High on life

Jag har återigen semester. Tre veckor denna gång och jisses som jag njuter! Jag har dragit igång ett event som jag har kommit att kalla "Badtoppen 2011" och innebär att jag och barnen åker runt och spanar in olika badplatser i närheten. Jag njuter av solen och värmen och en och annan god bok samtidigt som barnen får bada varje dag. Vi vinner på det allihop! :-)


Tyvärr har maken börjat jobba igen efter en lång ledighet, men om en vecka är han ledig igen och i slutet på nästa vecka drar vi iväg på en dryg veckas gemensam semester, underbart! Det är min examensresa som äntligen blir av! Som vi har längtat och som jag har kämpat för den resan. :-)


När jag blev erbjuden mitt nuvarande vikariat så hade jag inte tänkt ta ledigt något under sommaren, men oj vad jag är glad att jag valde att göra det! Jag hade under juli månad en tre-delad tjänst vilket innebär att förutom den tudelade tjänst jag har i vanliga fall även hoppade in och arbetade som biståndsbedömare inom äldreomsorgen. Jisses vilken rolig erfarenhet och jag hoppas jag får möjligheten att göra det igen någon annan gång. Trots att jag tycker det var vansinnigt roligt så slet det på mig och då menar jag inte det extra arbetet eller mötet med människorna, utan dataprogrammet som jag använde mig av. Det gjorde mig faktiskt gråhårig, på riktigt! Fast det var roligt med utmaningen och jag har något på gång som jag tänkte försöka få igenom innan jag slutar...


För ett par helger sedan så var jag och barnen på en kusinträff. Då gjorde jag en kanongod cheesecake med skaldjur. Jisses så god den blev. Den kommer jag absolut att göra fler gånger. Kusinträffen blev väldigt lyckad och en stor eloge till alla som var med. Många av mina kusiner har jag inte sett sedan vi gifte oss för drygt fyra år sedan, så det var på tiden.


Nä, ut i solen en stund igen innan det är dags för middag och därefter första fotbollsträningen efter sommaruppehållet.


Sköt om er!
Kram G