lördag 27 juni 2009

Sommarvärme!

Ja, äntligen kom den så, sommarvärmen som vi har längtat efter så länge och behöver så väl.
Veckan som varit har varit olidlig på grund av värmen. Det blir så varmt i arbetskläderna som inte går att alternera och med alla maskinerna i gång, så det var riktigt skönt att få gå på helg-ledigheten igår em.

Idag har vi varit på en utflykt till Järnäsklubb och skärgårdskaféet där vi åt lunch. Efter maten så gick vi ut på klipporna och solade en stund. Eller ja, jag solade och H och barnen lekte och busade vid vattnet. :-) Det var så härligt och lite svalare där ute vid havet än här hemma på vår altan.

När vi kom hem så lade jag mig ändå på altan, måste ju passa på att njuta av solen och ledigheten. :-) Jag löste lite korsord och läste lite och vips så hade jag sovit en halvtimme... Jag skyller på att L vaknade 05.47 i morse och jag var lite trött... :-) Skönt var det att slumra in en stund iaf.

Morgondagen ser nog likadan ut på ett ungefär. Njuta av solen så mycket som möjligt! :-)

Jag hoppas ni njuter av solen och värmen och den härliga sommaren!
Sköt om er.
Kram G

lördag 20 juni 2009

Förväntansfull

I väntan på att cc:n på svensk scrapbooking skulle dra igång började jag på en LO efter denna skiss:

Skissen är gjord av en otroligt begåvad tjej som kallar sig för Zozzo87. Skissen hittade jag via en pysseltråd på familjeliv. (Japp pyssel finns överallt! :-))

Så här blev iaf min tolkning av skissen:
I botten har jag en röd CS och på det ett mönstrat papper med guldfärgade swirls och julstjärnor som jag köpte i USA när vi var där för snart två år sedan. En cirkel av mullberrypapper från panduro. Cirkeln är måttad med en stor djuptallrink och runt den har jag satt utstansade stjärnor. Lite rubons i högra övre och även i de båda nedre hörnen. Pärlor och spets finns med samt utstansade stjärnor med hjälp av min qk-tång.

Jag visste direkt hur jag skulle göra min LO men den stretade emot nåt enormt! Bl.a. ville inte vissa dekorationer samarbeta och när jag skulle skriva journalingen så var jag antingen full eller väldigt trött, och eftersom jag inte dricker alkohol så måste det ha varit det senare alternativet... Eller så ville inte LO:n alls vara med... Det slutade med att jag gjorde om den helt och hållet och räddade olika dekos och så..
Bilderna föreställer Linnéa i julas när hon väntade på tomten. :-)Ha en fortsatt mysig midsommardag!
Sköt om er.
Kram G

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Jag vill önska Er alla en riktigt härlig midsommar med god mat och gott sällskap!

Själv ska jag bara vara hemmavid och dona på. Vi har inte en enda plan för hela helgen. Härligt, härligt! Eller jo förresten! Jag ska ju kika in cc:n på Svensk scrapbooking! Gör det ni också vetja!

Jag är ledig ända till måndag morgon! Det känns ju inte helt fel. :-) Kunna umgås med familjen och bara mysa! Ledigheten började med en liten utflykt till Nettans scrapbooking4you igår med dottern. Killarna skulle hitta på nåt eget,så då for jag och L iväg och hittade på något eget för oss själva.:-) Det var jätteskoj att träffa Nettan igen och få strosa runt i hennes butik! Det är salva för själen! L somnade i bilen på väg dit så hon var trött och pömsig, men Nettan ropade på sin dotter Ä och efter några minuter hade L tinat upp och flickorna lekte jättebra medan jag gick runt och tittade och surrade med Nettan.

Hon har tagit hem urläckra papper som jag hade spanat in i webshoppen och igår köpte jag ett gäng. Kolla in bara:


Jag har fått låna gamla fotografier av mina mor- och farföräldrar och även deras föräldrar som jag ska scanna in och göra något av, och då passar dessa papper kanon tycker jag! Det kommer även att samlas in från H:s sida så vi har från båda våra förfäder. Jag tycker det är viktigt att spara sånt, och det har blivit än viktigare sen vi fått barn tycker jag.


Nä, men hörni, nu ska jag spana in cc:n, och se vad de har hittat på för skoj!
Sköt om er och ha en härlig helg!
Kram GSköt om er!
Kram G

onsdag 17 juni 2009

CC på Svensk scrapbooking!

Ja, nu är det bara två dagar kvar, och knappt det förrän den stora cybercropen på Svenskscrapbooking drar igång! Den börjar nu på fredag den 19:e och håller på ända till den 28:e så kika in där och inspirera och inspireras!


Ha en härlig onsdag!
Sköt om er!
Kram G

tisdag 16 juni 2009

Praktik-besök

Idag har jag varit på min framtida praktikplats och besökt. Det var otroligt spännande och roligt. Det fick mig att än mer se fram emot sista augusti då jag kommer att börja där.
Jag hade tid klockan ett och jag jobbade fram till lunch. Jag åkte hem för att byta om innan det bar iväg. Det var lite pirrigt, men min handledare var väldigt trevlig och lättsam och jag fick även tjinga på några andra som jobbade där så nu har jag lite ansikten att ta fasta på. Mötet varade knappt en timme och sen hämtade jag hem barnen och en kompis till A följde med hem så vi fått rå om honom lite extra. Han flyttar på torsdag så det känns ju trist förstås! :-( (Inte Anton utan kompisen...)

Snart är det midsommar, men vart är sommaren? Den har som inte riktigt fått nån fart tycker jag. Jag har snart jobbat min andra vecka och tiden flyger förbi. Denna veckan är vi 3 personer för mycket på skiftet vilket på ett sätt är bra för när det händer något så kan man gå ifrån sin station för att se vad som händer (och förhoppningsvis även lära sig något...) Nästa vecka kommer jag att vara på en helt annan avdelning. Det är den avdelning där jag varit mest under mina år på företaget, men det är så omgjort där, så jag kommer nog inte att kunna så mycket och nästa vecka får jag alltså chansen att lära mig lite innan det är dags för semesterperioderna att börja.

Pyssel då? Njae, jag gjorde bort mig så katastrofalt så jag kom av mig lite... Jag måste göra om en LO som jag var sååå nöjd med, men jag vet inte alls hur jag ska bära mig åt och tills jag löst det så är det liksom stiltje... I helgen börjar CC på svenskscrapbooking.se och det ska jag försöka vara med på. Iaf nån utmaning, även om jag inte är med och tävlar. :-)

Nä, nu ska jag fortsätta att umgås med barnen.
Sköt om er!
Kram G

söndag 14 juni 2009

Vingklippt

Tänkte tipsa om en bok jag nyss läste.
Den heter Vingklippt och är skriven av Elisabeth Hermon.
Bild och text lånad från Adlibris:
Elisabeth Hermons liv krossades 1992. Hennes livsverk gick i graven. Hennes anseende förstördes och hon fick ett psykiskt sammanbrott. Dråpslaget mot henne utdelades av Liza Marklund som då var reporter på tidningen Expressen. Hennes källa var kvinnan som senare blev känd som Mia Eriksson i böckerna Gömda och Asyl.
Elisabeth Hermon anklagades i Expressen för att utnyttja kvinnor på flykt. Hon påstods lura kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde.
Hon polisanmäldes, men i den grundliga polisutredning som följde hittades inte minsta grund för anklagelserna. Trots detta har Expressen inte infört någon rättelse. Och Liza Marklund har fortsatt upprepa samma lögner i boken Asyl, som hon skrev tillsammans med Mia Eriksson. Hon har även använt samma berättelse i romanen Paradiset, som också filmatiserats. De har tjänat miljoner på en berättelse som de redan förstått är falsk i grunden, säger Stefan Lundström, medförfattare till boken.
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon själv blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.
Någon upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn.


Detta var en väldigt intressant bok tycker jag. Till en början får man följa Elisabeth innan hon startar sin stiftelse och efter att hon gjort det får man läsa om hur hon bedriver sitt arbete, sitt sociala arbete och det var otroligt intressant tycker jag som kommer att vara i samma branch, även om det kanske inte blir att hjälpa utsatta kvinnor, även om det också är otroligt spännande och något jag absolut kan tänka mig att jobba inom. Och slutligen får man läsa om hur Trossen snabbt "går under". Jag blev otroligt arg när jag läste boken eftersom en så viktig stiftelse inte fick arbeta som de så väl behöver, utan att ett par människor så pass lätt kan sänka en så viktig stiftelse!
Har ni inte läst den, så gör det!


Sköt om er!
Kram G

fredag 12 juni 2009

Lite kort

Den senaste tiden har det varit lite födelsedagar och annat och då har det blivit lite kort.
Detta kortet gjordes till en kille som fyllde sex år i förra veckan och A var på kalas i söndags. Jag borde verkligen försöka införskaffa lite tuffa kill-stämplar. Tips på några mottages tacksamt. :-)

Jag utgick ifrån denna skiss från kortifokus som jag har vänt lite på och lagt till och tagit bort ifrån. :-)Jag har även gjort små blom-kort som jag givit bort till ett annat födelsedagsbarn. Ett liknande kort fick även dagmamman idag när vi tackade henne för läsåret som gått eftersom hon går på välbehövlig semester idag. Jag hoppas hon får en härlig semester, för det är hon värd! :-)


Så här blev de små blomkorten:

Min första arbetsvecka för sommaren är slut och det har gått riktigt bra tycker jag. Jag kan ju inte allt, men jag har gjort så gott jag kunnat och jag har inte orsakat någon riktigt stor katastrof ännu. Bara några mindre. :-)
Nu ska jag njuta av helgen som bland annat kommer att tillbringas med min mamma.
Ha en härlig helg.
Sköt om er!
Kram G

onsdag 10 juni 2009

Förvirring, skador, ilska och migrän

Ja, det sammanfattar veckan rätt bra hittills. :-)

Det går fint att jobba. Förvirringen är total, men det är skoj och jag lär mig nåt nytt hela tiden! :-) Skadorna består i en lätt stukad fot och en rejäl bula med ett fint blåmärke på köpet mitt på smalbenet. Gissa hur ont det gjorde?

Ilska då? Jo, de har byggt om sedan sist jag jobbade och det är inte ombyggt för att passa min längd. Det är skyddsstaket som jag måste nå över för att kunna rätta till, vilket gjort att jag retat upp mig rejält! Tanken är ju god (säkerhet) men det försvårar ju en välda massa! :-)

Migränen slog till idag efter lunch. Jag har varit rätt så spak idag minst sagt. När jag kom hem fick jag i barnen mat och isäng med dem. Sedan tog jag en migräntablett och nu känns det bättre. Jag törs inte ta dom där tabletterna när jag är på jobbet med alla maskiner och sen sätta mig i bilen och köra hem, så därför blev det ett rejält anfall med synbortfall, dubbelseende och illamående. Men som sagt, jag är snart på banan igen. Ikväll ska jag lägga mig i tid. Migränen beror med största säkerhet på sömnbrist.

Nu ska jag inta sängläge igen.
Jag hoppas ni alla har det bra!
Sköt om er.
Kram G

söndag 7 juni 2009

Jobb

Den rubriken har jag aldrig haft tidigare... :-)
I morgon börjar jag jobba efter 9 månaders studier. Det är med blandade känslor; dels känns det skönt att komma ut i arbete igen istället för att bara sitta stilla och låta fläsket frodas *flinar* Å andra sidan känns det väldigt drygt, men det är nog främst för att det är så många nya moment sen sist, så jag är som en nybörjare och inte någon som jobbat sen -96. Men nog ska det väl gå bra va? Jodå så att...

Men det blir inte mycket ledig tid denna sommaren. Vi har fullt sjå med att försöka få till nåt skoj att hinna med på helgerna. En helg ska vi iaf åka till min släkt i Ske-å för att umgås och det ser jag verkligen fram emot!

Idag har det varit kalas-dag. A har varit på ett kalas på Leos lekland och nästan direkt när vi kommit därifrån var vi till goda vänner U och H eftersom H fyller år i morgon, men det blir så tokigt eftersom hon kommer hem från sitt jobb när jag ska försöka lägga barnen eftersom vi måste upp så tidigt om mornarna numer... :-( Men vi var som sagt dit idag med blomma och kort.

Jag ska visa upp korten sen, men nu är det nog bäst att jag börjar tänka på refrängen. 5.30 är det väckning hela veckan lång...

Ha en härlig vecka och sköt om er!
Kram G

fredag 5 juni 2009

Sjuk

Jahapp! Vilket härligt sätt att avsluta terminen på... :-(
Igår em började jag må tjuvtjockt och som tur var hade jag bilen in till skolan (eftersom mitt busskort är slut) så jag kunde stanna på vägen hem. Jag var hemma kl 17 och gick direkt isäng med feberfrossa och illamående. Fick upp och kräkas en gång till innan det gav sig. Jag låg från 17 - 05 i morse eftersom jag var tvungen att kliva upp extra tidigt för att hinna läsa på inför vår presentation idag. Ska bli så skönt att komma isäng i em och bara få vila i helgen innan jobbet börjar på måndag. Jag som tänkte fira med lite extra god mat idag. Får nog bli en annan kväll...

Petra: Lycka till idag! Jag ska tänka på dig! :-)

Jag hoppas ni mår bra!
Ha en härlig helg och sköt om er!
Kram G

måndag 1 juni 2009

Uppdatering

Idag har vi gjort det sista inför en redovisning på fredag. Himmel och pannkaka så fort det gått! Nu har jag gjort 4:e terminen av 7! Ja, jösses! Och hela nästa termin är det praktik så den lär ju bara försvinna i ett nafs. Jag ser verkligen fram emot hösten.
Men först väntar en hel sommar med jobb, jobb och jobb... På måndag börjar jag. Jag jobbar hela sommaren med undantag av en vecka. Jag var en hård förhandlare och förhandlade mig ledigt den veckan för att barnen ska få tre veckors sammanhängande semester. :-) Annars hade de bara fått två eftersom H har jour två av sina fyra veckor...


Men vi hittar ändå på lite roligheter. I juli åker vi till Piteå en helg och besöker även släkten i Ske-å och i slutet på augusti åker vi nog en vända till Stockholm bara för att få känna att vi har lite semester eftersom den veckan jag blir ledig blir vi nog mest bara hemmavid och donar på.

Helgen som var var nog i särklass den bästa på mycket länge! Vi åkte till Smultronstället och så tog vi mamma med oss. Eftersom hon inte varit där tidigare var det extra roligt och hon uppskattade verkligen utflykten, så det blev riktigt lyckat. Det var härligt väder och vi fikade ute i deras lilla servering. Efter det så köpte vi lite blommor att plantera i krukor och en hallonbuske. Om den överlever ska vi köpa två till. Det tror jag kommer att bli toppen! Efter det skjutsade vi hem mamma och där fick vi god mat! Mums!Igår vaknade jag av A som bjussar på fika på sängen tillsammans med lillasyster och H. Vilken lyx det var! Gott hembakt bröd var vad som serverades! :-) På eftermiddagen var vi till farmor. Det var en riktig mamma-tour vi gjorde i helgen.:-) De hade så varmt och skönt där de bor, så där var vi mest hela eftermiddagen. Vi fick middag där också! Mums! :-)

På morsdag hade vi köpt blommor till båda våra mödrar och var sin strut med Åre-choklad! Mums! (Har jag skrivit det förut?) Dock tyckte jag inte riktigt om omslagen... Så jag gjorde egna strutar som matchade färgen på blombuketterna. Så här blev dem:Nu ska jag gå ut i solen och busa med barnen. L har precis lärt sig göra kullerbyttor. Det dyker nog upp ett eller annat kort på hennes försök så småningom.
Ha en härlig kväll.
Sköt om er!
Kram G